Охорона праці : навчальний посібник - Крайнюк, О. В.; Богатов, О. І. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Навчальний посібник підготовлено відповідно до програми дисципліни «Охорона праці», проаналізовані питання охорони праці, правові й організаційні основи забезпечення безпеки праці, а також методика визначення причин травматизму та планування профілактичних заходів. Наведені небезпечні й шкідливі виробничі фактори, їхній негативний вплив на організм людини, а також нормування їхнього граничнодопустимого рівня. Розглянуто прилади й методи вимірювання рівня небезпечних і шкідливих виробничих факторів, методи захисту від електричного струму, шкідливих речовин, вимоги пожежної і вибухової безпеки. Призначено для студентів під час вивчення дисципліни «Охорона праці». Може бути корисним для працівників підприємств, які відповідають за охорону праці.
Keywords: охорона праці; шкідливі виробничі фактори; методи вимірювання; рівень граничнодопустимий; профілактичні заходи; 658. 382.3