Розробка електричних транспортних засобів. Частина 2. Розрахунок та обґрунтування ємності акумуляторної батареї - Полулях, Євген Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення екологічності та економічності транспортних засобів за рахунок проведення обґрунтованого вибору типу та раціональної енергоємності тягових акумуляторних батарей для різних типів електричних транспортних засобів. Об’єкт роботи: процес обґрунтування типу тягових акумуляторних батарей та розрахунок їх раціональної енергоємності для живлення електроприводів різних типів електричних транспортних засобів. Предмет дослідження: методи наукового аналізу та синтезу основних характеристик тягових акумуляторних батарей для живлення електроприводів різних типів електричних транспортних засобів. Дипломна робота присвячена обґрунтуванню типу тягових акумуляторних батарей та розрахунку їх раціональної енергоємності для живлення електроприводів різних типів електричних транспортних засобів. Проведено дослідження сучасних систем керування акумуляторними батареями електричних транспортних засобів, розглянутий принцип балансування акумуляторних батарей. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: електричний транспортний засіб; електромобіль на акумуляторах; гібридний електромобіль з зарядкою від зовнішньої мережі; гібридний електричний транспортний засіб; літій-іонна акумуляторна батарея; енергоємність; система керування акумуляторними батареями