Аналіз ефективності функціонування транспортного вузла вул. Євгена Харченка – вул. Дружби у м. Київ - Якименко, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – дослідження ефективності організації дорожнього руху транспортного вузла вул. Євгена Харченка – вул. Дружби у м. Київ. Об'єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вул. Євгена Харченка – вул. Дружби у м. Київ. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті вул. Євгена Харченка – вул. Дружби у м. Київ. Метод дослідження – натурно-аналітичний. Проведено аналіз сучасних програмних продуктів моделювання дорожнього руху. На основі обробки результатів натурного обстеження умов руху транспорту та пішоходів, а також на основі виміру геометричних параметрів перехрестя вул. Євгена Харченка – вул. Дружби у м. Київ побудовано імітаційні моделі перехрестя до та після його реконструкції. Це дозволило зробити оцінку ефективності проведеної реконструкції та організації дорожнього руху на об’єкті дослідження. В результаті проведеного дослідження запропоновані заходи, щодо реконструкції перехрестя передбачають незначне збільшення значень соціальних, екологічних та економічних показників ефективності.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; імітаційне моделювання дорожнього руху; перехрестя; інтенсивність транспортного потоку