Система керування відключенням циліндрів з урахуванням потужності двигуна - Абрамов, Дмитрій Володимирович; Дубінін, Євген Олександрович; Клец, Дмитро Михайлович; Молодан, Андрій Олександрович; Подригало, Михайло Абович; Полтавський, Микола Володимирович; Полянський, Олександр Сергійович; Пушкаренко, Олег Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Система керування відключенням циліндрів з урахуванням потужності двигуна складається з паливного бака, паливного насоса високого тиску, форсунок впорскування палива у циліндри дизельного двигуна, ліній високого тиску палива, ліній зливання палива, електромагнітних клапанів перепускання палива в лінію зливання, електронного блока керування, датчиків лінійних прискорень і швидкості та контролера потужності двигуна. При цьому застосовано вдосконалений блок керування, пов’язаний з контролером потужності двигуна, причому блок керування виконано з можливістю подання команди електромагнітним клапанам відключити відповідну кількість циліндрів залежно від сигналів датчиків контролера потужності двигуна та швидкості руху колісної машини.
Keywords: циліндр; потужності двигуна; паливний бак; електронний блок керування