Аналіз доступності громадського транспорту для гірничопромислових районів міста Кривий Ріг - Сістук, Володимир Олександрович; Sistuk, Volodymyr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Робота присвячена аналізу доступності громадського транспорту (ДГТ), який обслуговує гірничопромислові райони міста із лінійною планувальною структурою. Дослідження ґрунтується на транспортному моделюванні в PTV Visum та зборі даних для оцінки змін у транспортному попиті у місті Кривий Ріг за період 2021–2024 років. У моделі виокремлено п’ять транспортних районів з найбільшою кількістю робочих місць за КВЕД В як основних гірничопромислових районів. ДГТ оцінювалася за часом у дорозі, з аналізом отриманих ізохрон доступності для кожного з гірничопромислових районів та зупинок ГТ, які їх обслуговують. Для аналізу пішохідної доступності відповідних зупинок враховано довжину примикань ГТ та площу району. Запропоновано практичні заходи для підвищення ефективності ГТ у Кривому Розі.
Analysis of public transport accessibility for min ing districts of Kryvyi Rih
Keywords: транспортна доступність; пішохідна доступність; громадський транспорт; транспортне моделювання; гірничопромисловий район; PTV Visum; ізохрона доступність; transport accessibility; pedestrian accessibility; public transport; transport modeling; mining district; accessibility isochrones; 656.13:711.4; 10.30977/VEIT.2024.26.0.4