Дослідження технічних параметрів ланцюгового екскаватора при роботі ножів робочого органу в режимі напівблокованого критично-глибинного різання грунтів - Пономаренко, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі наводяться результати теоретичних досліджень ланцюгових екскаваторів у яких різці робочого органу працюють в режимі критично глибинного різання ґрунту. Доведено що ці умови роботи обладнання є найбільш ефективними з енергетичної точки зору. Отримані результати досліджень лягли в основу інженерної методики розрахунку ланцюгових екскаваторів. Розглянуті також питання з охорони праці та безпеки життєдіяльності і екологічної безпеки, проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: трубопровід; будівництво; комунікації; ґрунт; екскаватор ЄТЦ-165; модернізація робочого обладнання; різання ґрунту; різці