Удосконалення технологічного процесу доставки продуктів харчування при обслуговуванні клієнтури підприємства «УКР–ПРОДУКТ» в місті Харків - Судєйко, Родіон Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розроблено транспортно–технологічну схему доставки вантажів в міському сполученні. В результаті проведеної маршрутизації визначені раціональні розвізні маршрути перевезень вантажу, що дозволять знизити добовий пробіг автомобілів на 5,5 кілометрів у порівнянні з існуючими маршрутами перевезень. В цілому економічний ефект від впровадження запропонованих рішень, а саме маршрутизації та використання раціонального рухомого складу за один рік складе 436933 грн. Ефективність запропонованих заходів складе 6,2 %. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть застосовуватись при організації перевезень вантажів в міському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: доставка вантажів; маршрут; рухомий склад; міське сполучення; ефект; витрати