Навчально-методичні вказівки з дисципліни «Комп’ютерні технології в інженерній хімії» до самостійної роботи та підготовки до практичних робіт для здобувачів вищої освіти за спеціальністю G1 «Хімічні технології та інженерія» - Даценко, В. В.; Ненастіна, Т. О.; Єгорова, Л. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Навчально-методичні вказівки розроблені для здобувачів вищої освіти спеціальності «Хімічні технології та інженерія» з дисципліни «Комп'ютерні технології в інженерній хімії». У виданні розглянуто теоретичні та практичні аспекти використання сучасних інформаційних технологій для вирішення професійних завдань у галузі хімії. Особливу увагу приділено методиці роботи в середовищі дистанційного навчання MOODLE, що є актуальним для організації освітнього процесу в умовах воєнного стану. Вказівки містять детальні інструкції та практичні завдання з опанування прикладного програмного забезпечення пакету Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) для обробки текстової, числової та графічної інформації, а також роботи з математичними формулами та віртуальними лабораторіями. Матеріал спрямований на формування стійких навичок цифрової грамотності, необхідних для проведення інженерних розрахунків, оформлення наукових праць та самостійної навчальної діяльності.
Keywords: інженерна хімія; комп'ютерні технології; Microsoft Office; MS Word; MS Excel; MOODLE; дистанційне навчання; хімічні технології; редактор формул; віртуальна лабораторія; обробка даних