Методичнi вказiвки до курсового проекту "Розрахунок електронного регулятора напруги" : з дисциплiни "Проектування електрообладнання АТЗ" : для студентiв всiх форм навчання за спецiальнiстю 141 - Бороденко, Ю. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Методичні вказівки складені для студентів спеціалізації «Електричні системи та комплекси транспортних засобів» галузі знань «Електрична інженерія» денної та заочної форм навчання. Виконанням курсового проекту завершується вивчення дисципліни «Проектування електрообладнання АТЗ». Розробка регулятора напруги системи електропостачання пов’язана з теоретичним обґрунтуванням, вибором та використанням методів розрахунку електричних кіл, підбором елементної бази, а також вимагає відомостей з науково-технічної літератури. Мета виконання проекту – придбання студентами практичних навиків, щодо проектування та розрахунку електронних блоків, які використовуються на автомобілі. Курсовий проект охоплює питання основних тем теоретичного курсу: теоретичні основи розрахунку електричних пристроїв та систем; аналіз технічних рішень бортових систем електропостачання; аналіз режимів системи електропостачання та оптимізація параметрів її елементів; методи регулювання напруги бортової мережі; загальні прин ципи розробки електронних пристроїв; розрахунок транзисторного регулятора напруги.
Keywords: розрахунок; електричні пристрої; бортові системи електропостачання; АТЗ