Удосконалення методу оцінки технічного стану гібридного транспортного засобу. - Черепов, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є удосконалення методу оцінки технічного стану гібридного транспортного засобу. Об’єктом дослідження є процес визначення технічного стану гібридної силової установки транспортного засобу. Предметом дослідження є визначення ефективної роботоздатності гібридної силової установки транспортного засобу на етапі експлуатації. Методи дослідження – теоретично-аналітичні. На підставі проведеного аналізу сучасного стану і конструктивних особливостей обґрунтовано принцип і удосконалено метод оцінки технічного стану гібридної силової установки транспортного засобу, що забезпечує єдиний підхід дослідження технічного стану агрегатів незалежно від схеми будови та особливостей гібридного автомобіля. Більшість викладених технологій діагностування гібридних силових установок не дозволяють об’єктивно проводити комплексну оцінку їх технічного стану за діагностичними параметрами, оскільки не відпрацьовано механізм їх спільного нормування і приведення до єдиної шкали вимірювання. Запропоновано організацію процесу оцінки технічного стану гібридного транспортного засобу на підставі концепції елементів штучного інтелекту управління з адаптивним підходом.
Keywords: ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСОБ; ГІБРИДНА СИЛОВА УСТАНОВКА; ТЕХНІЧНИЙ СТАН; КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ; МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ; ДІАГНОСТУВАННЯ.