Спосiб одержання гiдроксохлориду мiдi - Хоботова, Елiна Борисiвна; Ларiн, Василь Iванович; Єгорова, Лiлiя Михайлiвна; Даценко, Вiта Василiвна; Добрiян, Михайло Олександрович (My University, 2008)
Спосіб одержання гідроксохлориду міді, що включає процес хімічного синтезу в середовищі відпрацьованих мідно-аміачних травильних розчинів, який відрізняється тим, що процес хімічного синтезу ведуть паралельно з електрохімічним синтезом при анодному розчиненні мідного електрода зі швидкістю збільшення потенціалу 0,2-0,8 В/хв. до величини +0,85-+1,5 В, витримують електрод у розчині при даному потенціалі та анодній щільності струму 45-60 А/м2 протягом 5-6 годин, фунгіцид, що утворився на аноді, відокремлюють, висушують, а розчин, що залишився, використовують як основу для готування мідно-аміачного травильного розчину.
Keywords: екологiя; хiмiя