Удосконалення системи бюджетування на підприємстві - Костенко, Аліна Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єктом дослідження даної дипломної роботи є господарська діяльність ТОВ «Зміївська паперова фабрика», головними напрямками діяльності якого є паперове, гофропродукція та тарне виробництва. Предметом дослідження даної кваліфікаційної роботи є організаційна структура підприємства, фінансова звітність та бюджетування, що проводиться на підприємстві. Методи дослідження - аналіз – метод дослідження, що полягає в уявному розчленуванні цілого поняття на складові, виділенні його окремих частин, зв’язку між ними; синтез – з’єднання окремих частин в єдине ціле. Перехід від аналізу фактів до синтезу здійснюється за допомогою індукції (спосіб переходу від знання окремих фактів до знання загального, від вивчення причин до результатів) та дедукції – спосіб дослідження від загального до часткового, від результатів до причин. Метою написання даної кваліфікаційної роботи є проведення аналізу бюджетування на підприємстві та розробка шляхів щодо його вдосконалення. Практичне значення дослідження проявляється в розробці конкретних заходів по вдосконаленню бюджетування на ТОВ «Зміївська паперова фабрика».
Keywords: бюджетування; підприємство; прибуток; витрати; доходи; планування