Удосконалення технологічного процесу перевезень червоної цегли зі складу «Черепинського цегляного заводу» - Мандич, Олексій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – удосконалення технологічного процесу перевезень червоної цегли зі складу «Черепинського цегляного заводу» за рахунок маршрутизації перевезень червоної цегли, розрахунку необхідної кількості піддонів та вибору раціонального механізму для виконання навантаження та розвантаження червоної цегли. Об'єкт дослідження – процес перевезень червоної цегли зі складу «Черепинського цегляного заводу». Метод дослідження – аналітично-практичний. У якості критерію ефективності у роботі обрано собівартість перевезення цегли на 1 т цегли. Для формування транспортного пакету обираємо плоский дерев'яний піддон 1200+800, масою брутто 1500 кг, власною масою 60 кг. Для обслуговування нових маршрутів необхідно використовувати 32 піддони. Під час вибору механізму для виконання навантажувально-розвантажувальних робіт було з’ясовано, що автонавантажувач з дизельним двигуном MANITOU MI15D більш продуктивний, тому що експлуатаційна продуктивність цього механізму вище (94,5 т за добу). Зниження собівартості перевезення 1 тони цегли від запропонованих у роботі заходів складе 172,22 грн/т. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами, які займаються міжміськими автомобільними перевезеннями. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: маршрутизація; міжміські перевезення; навантаження-розвантаження; собівартість перевезень