Визначення потоку насичення підходу регульованого перехрестя методом імітаційного моделювання - Литинський, Вадим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку дорожнього руху. Мета роботи – Визначення потоку насичення підходу регульованого перехрестя методом імітаційного моделювання. Метод дослідження – аналітичний, імітаційне моделювання. В роботі проведений аналіз організації дорожнього руху на перехресті та основні напрямки підвищення безпеки рух на ньому, проведено визначення потоку насичення підходу регульованого перехрестя методом імітаційного моделювання. Отримані результати – запропоновані методи визначення потоку насичення підходу регульованого перехрестя в задачі підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті при введенні світлофорного регулювання та упорядкування руху пішоходів. Розроблені методи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті з метою підвищення безпеки дорожнього руху.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; ефективність дорожнього руху; моделювання дорожнього руху