Дослідження тренду зміни обсягів перевезень громадським транспортом міста Нікополь - Демянчук, Євген Федорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі були досліджені питання визначення обсягів пасажирських перевезень на маршрутах міського громадського транспорту м. Нікополь, які потрібні при вирішенні багатьох питань щодо змін в системі громадського транспорту та відбивають наскільки якісно він справляється зі своїм основним завданням – забезпеченням пересувань населення. Засобом отримання інформації про обсяги перевезень був обраний тренд зміни цих обсягів з урахуванням сезонних коливань, який при надійних вихідних даних забезпечує якісні результати прогнозу та, відповідно, необхідну для планування транспортного обслуговування населення інформацію. Прогнозовані обсяги перевезень пасажирів громадським транспортом дадуть можливість забезпечити осіб, що приймають рішення, даними для організації маршрутних перевезень у місті та інших робіт з транспортного планування.
Keywords: автобусний маршрут; громадський транспорт; обстеження пасажиропотоків; обсяг перевезень; тренд із сезонною компонентою