Застосування спектрального аналізу моторного мастила для прогнозування залишкового ресурсу двигунів - Федоряченко, С. О.; Зіборов, К. А.; Луценко, І. М.; Перков, Є. С.; Холодов, А. П.; Ужва, Р. М.; Fedoriachenko, Serhii; Ziborov, Kyrylo; Lutsenko, Ivan; Perkov, Yevhen; Uzhva, Roman (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Надано обґрунтування технології аналізу моторного мастила на предмет визначення продуктів зносу. Визначення мас металів, які потрапляють у мастило внаслідок зносу, дозволяє спрогно-зувати залишковий ресурс двигуна та оцінити як якість самого мастила, так і якість палива.
Motor oil spectral analysis for engine life-time prediction
Keywords: спектральний аналіз мастила; продукти зносу; прогнозування ресурсу двигуна; РФА; рентгено-флуоресцентний аналіз; spectral analysis of lubricants; wear products; engine life forecasting; X-ray diffraction; X-ray fluorescence analysis; 621.863.2; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.138