Інженерно-геодезичні вишукування для складання проекту капітального ремонту автомобільної дороги Т-21-16 Коломак – Шелестове – Колонтаїв (км 25+106 – км 38+106) в Харківській області - Подкур, Ірина Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги загального користування державного значення Т-21-16 Коломак – Шелестове – Колонтаїв у Харківській області, що проходить від км 25+106 до км 38+106. Мета роботи–проведення інженерно-геодезичних вишукувальних робіт з метою отримання точних, повних та достовірних даних про стан місцевості, необхідних для комплексної оцінки існуючих умов, що впливають на розробку проекту реконструкції ділянки дороги. Проведено інженерно - геодезичні вишукування на ділянці, що підлягає реконструкції. Складено план ділянки траси та розроблено документацію, яка є вихідними даними для проведення реконсрукції. Вивчена характеристика району розташування ділянки автомобільної дороги. Розглянута технологія та черговість виконання інженерно-геодезичних вишукувальних робіт. Камеральні роботи проводились з використанням сучасних технологій.
Keywords: автомобільна дорога; план траси; інженерно-геодезичні вишукування; штучні споруди; облаштування дороги; пункти геодезичної мережі; планово – висотне обгрунтування; комунікації