Визначення силових параметрів установок для безтраншейного руйнування зношених трубопроводів та їх заміни на нові - Шмаков, Олексій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі наводяться результати теоретичних досліджень по розрізанню металевих труб зі сталі. Отримані силові розрахунки. Проведено експериментальне дослідження на відповідність теоретичних результатів фактичним. Отримані результати досліджень лягли в основу інженерної методики розрахунку установки для руйнування зношених труб, яка працює з колекторного колодязю без присутності в ньому оператора. Розглянуті також питання з охорони праці та безпеки життєдіяльності і екологічної безпеки, проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: трубопровід; установка; канат; розрахунок на розрізання; ріжучий орган; гідропривід; міцність; охорона праці та безбека життєдіяльності; ефект економічний