Комплексний план як основа управління земельними ресурсами та розвитку територій населених пунктів - Юхно, А. С.; Iukhno, Alona (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Комплексний план дозволяє ефективно здійснювати управління земельними ресурсами, надає можливість землевласникам та землекористувачам самостійно змінювати цільове призначення земельних ділянок відповідно до функціонального зонування території, визначає дозволені види використання земель і встановлює обмеження забудови з урахуванням природокористування та сталого розвитку урбанізованих територій.
Comprehensive Plan as the Foundation for Management and Sustainable Urban Development
Keywords: землеволодіння; землекористування; функціональне зонування; обмеження; комплексний план просторового розвитку територій; Comprehensive Plan; planning of settlements; urban zoning; 332.3; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.139