Мехатроннi системи автомобiля. Частина 2. Ходова частина - Бороденко, Ю. М.; Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розглянуто компонентний склад електронних систем керування та способи реалізації керуючих впливів на агрегати ходової частини автомобіля. Наведено приклади структури та алгоритми функціонування мехатронних систем рульового керування, активних гальм і підвіски автомобіля провідних автовиробників. Дана загальна характеристика систем керування комбінованої структури шасі автомобіля, які дозволяють інтегрувати функції систем динамічної стійкості, допомоги водієві та безпеки руху автомобіля, включаючи можливості автопілотів. Призначений для студентів електромеханічних спеціальностей автотранспортних навчальних закладів, корисний для інженерно-технічних працівників у сфері виробництва компонентів автомобільної мехатроніки та обслуговування автотранспортних засобів.
Keywords: шасі; мехатронна система; автомобіль; підвіска; рульове керування; ходова частина; 629.3.03:621.38(075)