Управління конкурентоспроможністю підприємства з урахуванням рівня інформаційної активності - Гаврюшенко, Костянтин Григорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процеси управління конкурентоспроможністю підприємств. Метою роботи є розвиток теоретико-методичних засад управління конкурентоспроможністю підприємства з урахуванням рівня його інформаційної активності. У роботі було використано: метод теоретичного узагальнення, системний підхід, методи економічного аналізу, графічний метод, метод побудови багатокутника конкурентоспроможності, SWOT-аналіз. У кваліфікаційній роботі розглянуто: основи управління конкурентоспроможністю підприємства; проведено аналіз основних показників діяльності ТОВ «Чисто-Сервіс»; здійснено пошук резервів підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Чисто-Сервіс» шляхом обґрунтування перспективних напрямів управління його конкурентоспроможністю ТОВ «Чисто-Сервіс» з урахуванням рівня інформаційної активності; запропоновано оновлену оцінку конкурентних позицій підприємства з урахуванням запропонованих заходів. Теоретичне та практичне значення результатів дослідження полягає у розвитку теоретико-методичних засад управління конкурентоспроможністю підприємства з урахуванням рівня його інформаційної активності в маркетинговій площині, зокрема інформаційній підтримці рекламних кампаній та впровадженні CRM-системи. Результати роботи (наукову статтю) опубліковано у Збірник студентських наукових праць «Економічні перспективи», Харків, ХНАДУ, 2024 р.
Keywords: конкурентоспроможність; підприємство; маркетинг; інформаційна активність; цифровізація