Дослідження та аналіз рульового керування транспортних засобів категорії М1 і N2 - Майорович, Костянтин Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження: збільшення маневреності автомобіля легкового автомобіля класу М1 шляхом зменшення кількості обертів рульового колеса від крайніх його положень. Метод дослідження – математичне моделювання динамічних характеристик пневматичних апаратів гальмового керування. Затрати на виробництво модернізованого виробу не критичні, а у процентному співвідношенні стають лише на 3% вище від повної собівартості базового виробу, то на підставі проведених розрахунків можна стверджувати про ефективність проекту модернізації рульового керування.
Keywords: аналіз рульового керування; зчеплення; рульовий привід