Обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань для робочого проекту «Будівництво автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка на ділянці км 44+260 – км 46+620 - Агеєв, Максим Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження ‒ ділянка автомобільної дороги та прилегла до неї територія. Предмет дослідження – процес обробки результатів польових інженерно-геодезичних вишукувань і побудови цифрової моделі місцевості ділянки автомобільної дороги. Мета роботи – обробка результатів польових інженерно-геодезичних вишукувань і побудова цифрової моделі місцевості для забезпечення проектних робіт з будівництва автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка на ділянці км 44+260 – км 46+620. Метод дослідження ‒ комбінований методом зйомки із застосуванням GNSS-приймача та електронного тахеометра, аналіз досліджуваної ділянки дороги, оцінка результатів польових геодезичних робіт, застосування спеціалізованого програмного забезпечення. У процесі підготовки кваліфікаційної роботи було виконано: огляд нормативно-правових документів, що регламентують виконання інженерно-геодезичних вишукувань; аналіз структури та змісту основних видів геодезичних робіт для проектування автомобільних доріг; аналіз території вишукувань; топографічне знімання місцевості з подальшою камеральною обробкою результатів; формування цифрової моделі місцевості ділянки автомобільної дороги.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; цифрова модель місцевості; рельєф; ділянка автомобільної дороги; GNSS-технології; Autocad Civil 3D