Транспортний засіб категорії М1GS. Аналіз варіантів підвіски та проектування карданної передачі - Приходько, Микола Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – підвіска транспортного засобу категорії М1GS. Мета роботи – аналіз варіантів підвіски сучасних автомобілів та розробка карданної передачі транспортного засобу (ТЗ) категорії М1GS, створення комп’ютерної моделі та вибір типу підвіски, її параметрів та дослідження плавності руху транспортного засобу категорії М1GS. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання елементів трансмісії та підвіски автомобіля. Основою будь-якої системи підресорювання автомобіля є підвіска. Підвіска автомобіля забезпечує пружний зв'язок між колесами автомобіля і його кузовом (рамою). В ході виконання кваліфікаційної роботи було здійснено аналіз конструкцій підвісок транспортних категорії М1GS. Значна увага приділялася проєктуванню карданної передачі, особливостям її будови, розташуванню та типу її компонентів.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; крутний момент; підвіска; карданна передача