Розробка та дослідження лінійного двигун-генератора для гібридного електромобіля - Заховаєв, Денис Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: розрахунок та дослідження параметрів лінійного генератора. Об’єкт роботи: процес перетворення механічної енергії на електричну. Предмет роботи: двигун-генераторна установка гібридного електромобіля. Проведено аналітичний огляд лінійних двигун-генераторних установок, досліджено вплив параметрів лінійного генератора на його вихідні характеристики, проведено розрахунок та числове дослідження запропонованої конструкції лінійного генератора, отримані результати аналогічні результатам, опублікованим у проаналізованій літературі, що підтверджує адекватність запропонованого підходу щодо проектування лінійних електричних генераторів.
Keywords: гібридний електромобіль; вільно-поршневий двигун; лінійний генератор; розрахунок електричних машин