Лабораторний важільний прес для визначення міцності асфальтобетону з можливістю регулювання температури зразка в часі - Батракова, Анжеліка Геннадіївна; Дорожко, Євген Вікторович; Урдзік, Сергій Миколайович; Шелкова, Ірина Сергіївна; Арсеньєва, Наталія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Лабораторний важільний прес містить важіль преса з контрвантажем та фіксатором важеля преса, обпертий, з однієї сторони, на стійку преса за допомогою шарніра важеля, а з іншої сторони - на закріплений у напрямній шток, з'єднаний зі штампом та закріпленими на штампі електронними індикаторами деформації досліджуваного зразка з асфальтобетону. При цьому зразок з асфальтобетону розміщено в терморегуляційній камері, що закріплена на підставці.