Обґрунтування та розробка заходів по підвищенню транспортно – експлуатаційного стану автомобільної дороги Київ – Суми – Юнаківка на ділянці км 282 – км 307. Частина 2. Розробка заходів з покращення експлуатаційного стану дороги - Садковий, Юрій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єктом дослідження є оптимізація розподілу ресурсів на утримання та ремонт ділянки автомобільної дороги “Київ – Суми - Юнаківка”. Мета роботи – розробка технології та організація робіт з експлуатації ділянки дороги “ Київ – Суми - Юнаківка”. В кваліфікаційній роботі виконане обґрунтування видів експлуатаційних заходів та розрахунок об’ємів робіт, літнє, осіннє та зимове утримання дороги, зимове утримання дороги, технологія та організація аварійних робіт на дорожньому одязі, технологія та організація поточного ремонту дорожнього покриття, технологія та організація капітального ремонту дорожнього покриття, охорона праці при ремонті та утриманню автомобільної дороги, охорона довкілля при ремонті та утриманні автомобільних доріг, аналіз прийнятих науково – технічних рішень в роботі.
Keywords: вплив; оцінка; організація; технологія; утримання; експлуатація; ремонт