Управління талановитими співробітниками в умовах міжнародної діяльності - Кудрявцева, Оксана Володимирівна; Кудрявцева, Оксана Владимировна; Kudryavtseva, Oksana Vladimirovna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Мета. Основною метою даної роботи є розробка основних етапів формування системи управління талановитими співробітниками на підприємствах, що функціонують в міжнародному середовищі та виявлення напрямків наукових дискусій на кожному етапі. Методика дослідження. Концептуальний підхід до даної роботи полягає в поєднанні дедукції і індукції, системного і порівняльного аналізу, кількісних і якісних методів. В якості основного методу дослідження виступає абстрактно-логічний метод, системно-структурний аналіз, метод порівнянь і аналіз практичної діяльності компаній країн з економіками, що розвиваються, а також українських компаній, що працюють на міжнародних ринках. Результати дослідження. Основними результатами представленого дослідження є виділення чотирьох етапів становлення та розвитку системи управління талановитими співробітниками компаній, що функціонують в міжнародному середовищі, які включають визначення понять системи управління талановитими співробітниками міжнародних компаній, а також талановитого співробітника; виявлення домінуючого підходу до управління талановитими співробітниками; встановлення основних етапів і принципів побудови системи управління талановитими співробітниками; визначення показників ефективності реалізації практик управління талановитими співробітниками. Наукова новизна. У даній роботі представлено власне визначення поняття системи управління талановитими співробітниками міжнародних компаній, яке на відміну від існуючих, відображає необхідність зв'язку управління талановитими співробітниками з міжнародною стратегією підприємства, що є основою для формування системи управління талановитими співробітниками. Крім того, розроблено 6 послідовних етапів побудови системи управління талановитими співробітниками, що дозволить розглянути визначення ефективності управління талановитими співробітниками не в рамках аналізу однієї одиничної моделі, а як самостійний етап побудови системи управління талановитими співробітниками. І нарешті, сформовані ключові показники діяльності в управлінні талановитими співробітниками, які дозволять визначити ефективність реалізації практики управління талановитими співробітниками. Практична значущість. Результати даного дослідження можуть застосовуватися для керівників компаній та менеджерів середньої ланки, які працюють як в галузі управління людськими ресурсами, так і займаються питаннями стратегічного планування в міжнародному середовищі.
Управление талантливыми сотрудниками в условиях международной деятельности
Managing targeted contributors in international business conditions
Keywords: талант; управління; талановитий співробітник; підхід; міжнародне середовище; управление; талантливый сотрудник; подход; международная среда; talent; management; talented employee; approach; international environment; 681.45; 10.30977/PPB.2226-8820.2019.22.0.79