Спосiб безконтактного магнiтно-iмпульсного притягання листових металiв - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Сабокар, Олег Сергiйович; Шиндерук, Свiтлана Олександрiвна (My University, 2018)
Спосіб безконтактного магнітно-імпульсного притягання листових металів, що не мають магнітних властивостей, яким обмотку збуджуючого індуктора розташовують на феромагнітному осерді з низькою електропровідністю так, щоб створюване нею електромагнітне поле мало нормальну компоненту вектора напруженості по відношенню до характерної площини металу, який підлягає притяганню та площини осердя, яке розташовується над металом об'єкта. В місцях контакту робочої площини осердя індуктора з металом розташовують короткозамкнений виток, який не має електричного зв'язку з обмоткою індуктора і є нерухомо закріпленим на осерді. Обмотку індуктора виконують з електропровідної металевої шини, нерухомо закріпленої на осерді, одна з бокових поверхонь якої лежить на поверхні металу, який підлягає притяганню так, щоб напрями збуджуючого струму індуктора та струму індукованого в металі об'єкта співпадали. Для підсилення нормальної компоненти електромагнітного поля феромагнітне осердя виконують П-подібної форми.
Keywords: Физика; Фiзика; Металловедение; Металознавство