Пристрій для обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень - Кашкевич, Світлана Олександрівна; Шишацький, Андрій Володимирович; Неронов, Сергій Миколайович; Плєхова, Ганна Анатоліївна; Єфименко, Олександр Володимирович; Плєхов, Данило Олександрович; Багмут, Роман Борисович; Гурко, Олександр Геннадійович; Возниця, Анастасия Сергіївна; Пронін, Сергій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Пристрій для обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень містить передавальну частину та приймальну частину. Передавальна частина пристрою та приймальна частина пристрою з'єднані між собою послідовно. До його складу введено блок нейронечіткого прийняття рішень, блок прогнозування та блок навчання баз знань. Приймальна частина пристрою з'єднана послідовно з першим входом блока нейронечіткого прийняття рішень. Вихід блока прогнозування з'єднано з другим входом блока нейронечіткого прийняття рішень. Вихід блока навчання баз знань з'єднано з третім входом блока нейронечіткого прийняття рішень. Вихід блока нейронечіткого прийняття рішень з'єднано з входом передавальної частини пристрою.