Гідравліка, гідрологія, гідрометрія : конспект лекцій - Біловол, Олександр Васильович; Авершин, Андрій Генадійович; Bеlovol, Oleksandr; Avershyn, Andriy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В конспекті лекцій викладено основи загальної гідравліки, гідравліки відкритих русел, гідравліки фільтраційних потоків, гідрології і гідрометрії річок, гідрології підземних вод. Розглянуті метод розрахунку систем дорожнього водовідведення, які включають спрягаючі, водобійні, водоперепускні споруди та ін. Призначений для студентів дорожньо-будівельних спеціальностей.
Hydraulics, hydrology, hydrometry : synopsis of lectures
Keywords: гідравліка; дорожнє водовідведення; гідрологія; гідрометрія; напірні потоки; відкриті русла; фільтраційні потоки; річки; підземні води; hydraulics; hydrology; hydrometry; pressure flows; open channels; filtration flows; rivers; groundwater; road drainage; 551.48(075)