Методологія наукових досліджень : конспект лекцій для студентів спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 073 «Менеджмент» - Бабайлов, В. К.; Пахомова, Л. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Це видання містить основні теми з дисципліни «Методологія наукових досліджень» у відповідності до програми для економічних спеціальностей вищих навчальних закладів. Теоретичний матеріал засновано на аналізу та узагальненні літературнихджерел вітчизняних та зарубіжних авторів. Об’єкт (межі) дисципліни «Методологія наукових досліджень» – методологія досліджень; предмет (проблемна частина об’єкту) – важливі аспекти методології досліджень. Місце дисципліни – у всіх навчальних дисциплінах як засіб їх пізнання. Роль – важлива, так як підвищує ефективність освоєння всіх навчальних дисциплін. Ціль дисципліни: лекцій – придбання знань з організації методології досліджень; практичних занять – засвоєння, поглиблення цих знань та придбання вмінь і навичок використання їх в практиці майбутньої професійної діяльності. Методологія засвоєння дисципліни використовує в основному три важливіші методики: «2С70», «ВЄО», Огляд літературних джерел. Конспект призначається для студентів економічних факультетів вищих навчальних закладів і, перш за все, для студентів спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік іоподаткування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 073 «Менеджмент».
Keywords: метод; наука; методики; методології; технології; дослідження; парадигми; закони; моделі; 167.7