Енергетичний менеджмент як інструмент підвищення енергоефективності підприємства та перспективи впровадження енергозберігаючих технологій - Дерев'янко, Ілона Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі проаналізовано теоретичні засади енергетичного менеджменту, а також визначено енергетичний потенціал України та його складові для формулювання можливостей раціонального енергозабезпечення. Досліджено перспективи підвищення ефективності енергетичного менеджменту шляхом аналізу використання поновлювальних джерел енергії, а також розроблено рекомендації щодо ефективного використання енергії на основі проведення енергетичного аудиту.
Keywords: енергетичний менеджмент; енергоефективність; енергозберігаючі технології; управління енергоспоживанням; сталий розвиток