Технологія та організація експлуатаційного утримання автомобільної дороги Т-21-18 Кегичівка – Сахновщина - Манько, Микола Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі: визначені перелік робіт з експлуатаційного утримання, конкретні елементи дороги, що потребують виконання робіт, місця проведення робіт; розроблено технологію та організацію виконання робіт з планування узбіч автогрейдером, з влаштування горизонтальної розмітки фарбою, виконання робіт з ліквідації ямковості; запропоновано схеми підсилення снігозахисту; розроблені схеми патрульної снігоочистки, що враховують всі нормативні вимоги до виконання цих робіт; розроблена технологічна схема розподілення протиожеледних матеріалів.
Keywords: автомобільна дорога; експлуатаційний стан; утримання; лісосмуга; снігоємність; емульсія; асфальтобетон; протиожеледний матеріал