Підвищення безпеки дорожнього руху на ділянці дороги Н-11 - Чипкий, Максим Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності організації дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги Н – 11. Об'єкт дослідження – дорожній рух на ділянці дороги Н – 11. Предмет дослідження – ефективність організації дорожнього руху на ділянці дороги Н – 11. Метод дослідження – натурно-аналітичний, розробка лінійних графіків аварійності та локальних заходів на небезпечних ділянках дороги. Отримані результати: проведений якісний та кількісний аналіз статистичних даних про ДТП, розроблені лінійні графіки коефіцієнтів аварійності та схеми локальних заходів організації дорожнього руху на виявлених небезпечних ділянках дороги; наведена оцінка ефективності проектних рішень. Рекомендації з впровадження: визначені схеми розташування технічних засобів регулювання дорожнього руху на дорозі, а саме на небезпечних ділянках на об’єкті: на мостах та залізничному переїзді, можуть бути застосовані при організації дорожнього руху на дорозі. Сфера застосування: автомобільні дороги загального користування.
Keywords: організація дорожнього руху; автомобільна дорога; технічні засоби регулювання руху; дорожній рух; безпека дорожнього руху