Розробка рекомендацій з удосконалення організації дорожнього руху на перехресті зі світлофорним регулюванням в м. Одеса - Давидов, Станіслав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на перехресті зі світлофорним регулюванням. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті в одному рівні зі світлофорним регулюванням. Мета – підвищення ефективності дорожнього руху перехресті в одному рівні на основі управління параметрами світлофорного регулювання. Метод дослідження – натурні спостереження, математичне моделювання, імітаційне моделювання. Отримані результати: проведено порівняння результатів моделювання функціонування перехрестя в одному рівні при різних налаштуваннях світлофорного регулювання; запропоновані шляхи підвищення ефективності дорожнього руху на перехресті в одному рівні – альтернативний режим регулювання, та зміна геометрії об’єкту; запропоновано удосконалення роботи світлофорного об’єкту на перехресті вулично-дорожньої мережі м. Одеса.
Keywords: ефективність дорожнього руху; організація дорожнього руху; світлофорне регулювання; безпека дорожнього руху