Розробка гібридної вітрогенераторної установки для живлення станцій технічного обслуговування автомобілів - Клушин, Руслан Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: проведення аналізу існуючих видів сучасних вітрогенераторів з запропонуванням та розробкою гібридної вітрогенераторної установки, як альтернативного джерела живлення для станцій технічного обслуговування. Об’єкт роботи: процес перетворення вітрової та сонячної енергії в електричну. Предмет роботи: гібридна вітрогенераторна установка. Проведено аналіз конструкцій вітрогенераторних установок. Проведено детальний розгляд конструктивних особливостей вертикальних вітрогенераторів. Запропоновано та розглянуто інноваційний вітрогенератор з сонячними панелями. Побудовано математичну модель вітрогенератора та отримано його механічні характеристики. Представлено структурну схему обладнання вітрогенераторної установки. Проведено розгляд питань охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні вітроенергетичної установки та сонячної станції.
Keywords: електрична енергія; сонячна енергія; енергія вітру; вітрогенератор; перетворення енергії; вітрогенераторна установка