Визначення рівня безпеки на дорозі Харків-Довжанський (422-485 км). Частина 3. Оцінка безпеки на складних перехрестях дороги - Ковалівський, Микола Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження: підвищення безпеки дорожнього руху на багаторівневому перетинанні. Об’єкт дослідження – дорожній рух на автомобільній дорозі. Предметом дослідження є показники безпеки на багаторівневому перетинанні. Методи дослідження: методи натурних обстежень, метод конфліктних точок, розрахункові методи визначення планувальних характеристик багаторівневого перетинання. У роботі визначено особливості проектування багаторівневих перетинань; визначено параметри перехрестя та транспортного потоку; проведено оцінку безпеки дорожнього руху на перетинанні; розроблено планувальну схему багаторівневого перетинання для підвищення безпеки дорожнього руху. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані при реконструкції та ремонті досліджуваної ділянки 422 – 485 км автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський. Область застосування – проектування схем організації дорожнього руху на автомобільних дорогах.
Keywords: організація дорожнього руху; автомобільна дорога; багаторівневе перетинання; безпека дорожнього руху; конфліктні точки; лінія маневрування