Оцінка ефективності портфеля інвестиційних проектів підприємства - Бєлєвцов, Іван Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження - компанії мережевого продуктового ритейлу Volwest Group. Мета роботи - розроблення практичних рекомендацій оцінювання та аналізу інтегральної ефективності портфеля інвестиційних проектів у компанії мережевого продуктового ритейлу. Метод дослідження - методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. Метод оцінки впливу на вартість, що враховує синергію за діючими об'єктами торговельної мережі, дає змогу точніше оцінювати вплив портфеля проектів на вартість бізнесу або його підрозділу, відповідає методології управління вартістю компанії, може бути використано ж метод відбору портфеля проектів, що максимізує вартість компанії. Методи оцінки, аналізу та оптимізації інвестиційного процесу, представлені в роботі, можуть бути успішно тиражовані на інших компаніях мережевого ритейлу. оскільки є універсальними, не залежними від виду торговельної діяльності та розміру компанії. Представлені методи є гнучкими і можуть бути легко адаптовані під вимоги бізнесу.
Keywords: оцінка; інвестиційний проєкт; інтегральна оцінка; внутрішня вартість управління проєктами