Управління інвестиційною стратегією підприємства - Козуля, Сергій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – інвестиційна діяльність підприємства. Предметом дослідження є інвестиційна стратегія промислового підприємства. Мета роботи – розробка та впровадження інвестиційної стратегії підприємства. Для досягнення мети вирішені наступні задачі: 1) вивчено теоретичні засади інвестиційної діяльності підприємства; 2) вивчено та проаналізувано існуючі підходи до формування інвестиційної стратегії підприємства; 3) оцінено фінансово-господарський стан ТОВ “Реммех”; 4) розроблено пропозиції щодо формування та впровадження ефективної інвестиційної стратегії ТОВ “Реммех”. Інвестиційна діяльність є ключовою складовою ефективного функціонування підприємства та економіки країни загалом, оскільки саме вона створює передумови і забезпечує фінансові можливості для розширення, модернізації та оновлення виробництва. Будь-якому підприємству під час залучення інвестицій та вкладення коштів необхідна стратегія реалізації таких дій, яка визначатиме пріоритетні напрямки, послідовність і обсяги капіталовкладень. Саме ці завдання покликана виконувати інвестиційна стратегія підприємства. Інвестиційна стратегія сучасного промислового підприємства має певні особливості, які обов'язково потрібно враховувати під час її складання. Досягнення цієї мети є основною метою даної кваліяікаційної роботи.
Keywords: інвестиції; інвестиційна діяльність; інвестор; інвестиційна стратегія; підприємство