Аналіз умов руху на ділянці автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь у Дніпропетровській області та розроблення заходів щодо покращення умов руху - Єгоров, Ігор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Узагальнено методи автоматизованої оцінки умов руху, аналізу безпеки руху на автомобільній дорозі, надано аналіз методів автоматизованої оцінки стану автомобільної дороги за технічними та екологічними показниками, проведено оцінку стану ділянки автомобільної дороги «Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь» у Дніпропетровській області, розроблено заходи щодо зменшення впливу автомобільної дороги на навколишнє середовище, покращення умов дорожнього руху та визначено економічну ефективність заходів з організації дорожнього руху. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розвиток методів проєктування та оптимізації проєктних рішень, методів автоматизованої оцінки проєктних рішень за комплексом показників, в тому числі таких, що враховують ергономічні показники функціонування автомобільної дороги, для вирішення завдань підвищення безпеки дорожнього руху та розроблення оптимальних проєктних рішень за технічними, екологічними та ергономічними критеріями.
Keywords: умови руху; автомобільна дорога; методи автоматизованої оцінки проєктних рішень; коефіцієнт аварійності; коефіцієнт безпеки; організація дорожнього руху; автомобільна дорога державного значення; Н-08