Дослідження керованості автопотяга по моделі із чотирма степенями свободи - Дячук, М. В.; Петренко, Д. І.; Петренко, Д. И.; Dyachuk, M.; Petrenko, D. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2011)
Розглянуто моделювання криволінійного руху автопотяга. Розроблено математичну модель руху плоскої дволанкової системи; створено програмне забезпечення у середовищі MATLAB; проаналізовано результати моделювання руху на прикладі зчленованого складу МАЗ-643008 + НЕФАЗ-96931 з урахуванням розподілу кутів повороту керованих коліс та еластичних властивостей шин коліс.
Исследование управляемости автопоезда по модели с четырьмя степенями свободы
Probe of convoy lorry’s roadability on model with four freedom degrees
Keywords: криволінійний рух автомобіля; керованість автопотягу; бічне відведення шини; курсова стійкість; криволинейное движение автомобиля; управляемость автопоезда; боковой увод шины; курсовая устойчивость; curvilinear motion vehicle; lorry’s roadability; tire slip; roadholding; 629.35.3.072.1