Дослідження проблем та можливостей залучення водіїв для виконання міжміських і міжнародних перевезень (на прикладі Харківського ТДВ «АТП 16363» та проєкту «Сестри доріг») - Меренко, Дмитро Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Було проведено дослідження потреб і можливостей залучення водіїв для виконання міжміських і міжнародних перевезень. Метою дослідження був аналіз мотивації та досвіду жінок, які працюють у сфері вантажних перевезень, а також виявлення їхніх потреб і викликів у професії. Було розроблено лендінг-сторінку, присвячену ініціативі «Сестри доріг», яка виконує інформативну функцію: знайомить користувачів із місією та діяльністю організації, презентує результати проведеного соціологічного дослідження та публікацій у ЗМІ, а також містить контактну інформацію для зв’язку з командою проєкту. Також оцінили результати інформаційного забезпечення залучення водіїв для виконання міжміських і міжнародних перевезень. Тож світ без логістики — це світ минулого. Жінки-водійки — єдині, хто може покращити ситуацію. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження: після отримання домену і випуску сайту «Сестри доріг» у вільний доступ підвищиться інформованість цільової аудиторії.
Keywords: водії; залучення жінок; інформатичне забеспечення; перевезення; підбір персоналу; рекрутінг