Розробка технології капітального ремонту дорожнього одягу з використанням щебенево-мастикового асфальтобетону, при виконанні робіт на автомобільній дорозі Т-20-04 Бережани – Підгайці – Монастирійська, км 24+000 – км 44+000 в Тернопільській області - Полякова, Аміна Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі були розроблені питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано фактичний стан ділянки автомобільної дороги, визначено конструкцію дорожнього одягу та запропоновано проведення робіт з її посилення, досліджено фізико-механічні властивості та колієстійкість асфальтобетонів та запропоновано для шару покриття асфальтобетон підвищеної колієстійкості, виконано розрахунок об'ємів робіт, розроблено технологію виконання робіт з фрезерування існуючого покриття дорожнього одягу, влаштування шару з щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом, вирівнюючого шару з крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші типу А1 та шару покриття з щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші виду ЩМА-15 на бітумі модифікованому полімером.
Keywords: щебенево-мастиковий асфальтобетон; щебенево-піщана суміш; дорожній одяг; посилення; колієстійкість