Розробка уніфікованих агрегатів трансмісії сімейства перспективних тракторних самохідних шасі СШ26 та СШ50 Частина 1 РОЗРОБКА УНІФІКОВАНОЇ БОРТОВОЇ ПЕРЕДАЧІ - Касьяненко, Олексій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У даному проекті розглянуті таке питання, як актуальність розробки сімейства перспективних універсально-пропашних тракторних самохідних шасі. Тяговий розрахунок самохідних шасі СШ26 «Надія» та СШ50 із двоступінчастою бортовою передачею: визначення теоретичних швидкостей руху; визначення тягових зусиль самохідного шасі; розрахунок дійсних швидкостей руху самохідного шасі з урахуванням буксування ведучих коліс; визначення тягового ККД самохідного шасі; визначення максимального кута підйому шляху, який може долати самохідне шасі. Розрахунок на міцність зубчастих коліс бортової передачі самохідного шасі СШ26 «Надія»: перевірочний розрахунок на контактну міцність; вибір основних параметрів бортової двоступеневої передачі самохідного шасі СШ26: перевірочний розрахунок зубів на контактну витривалість; перевірочний розрахунок за умовою відсутності залишкових деформацій або крихкого руйнування по контактним напруженням; перевірочний розрахунок зубів по напруженням вигину; перевірочний розрахунок за умовою відсутності залишкових деформацій або крихкого руйнування по напруженням вигину; геометричний розрахунок зубчастих коліс двоступеневої бортової (кінцевої) передачі самохідного шасі СШ26 «Надія».
Keywords: редуктор; позашляхові властивості; машинобудування; трактор; кліренс; шестерня; зубчасте колесо; самохідне шасі; тяговий розрахунок; трансмісія; бортова передача