Дослідження тягово-швидкісних властивостей електромобілів. - Гризлов, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є дослідження тягово-швидкісних властивостей електромобілів. Об’єктом дослідження є порівняння тягово-швидкісних властивостей звичайного автомобіля і електромобіля. Предметом дослідження є покращення експлуатаційних властивостей легкових електромобілів. Проведено аналіз історії і розвитку електромобілів у світі і в Україні. Виконано тяговий розрахунок легкового автомобіля сегменту С, який обладнано двигуном внутрішнього згоряння. Виконано моделювання і порівняння динаміки розгону легкового автомобіля сегменту С з двигуном внутрішнього згоряння і електромобіля на його базі з електричним вентильним індукторним реактивнм двигуном. Здійснена розрахункова реалізація математичної моделі електромобіля. Розглянуто особливості технічного обслуговування електромобілів.
Keywords: електромобіль сегменту с; тяговий розрахунок; електропривід; математична мобель; технічне обслуговування електромобілів.