Автомобільний двигун потужністю 55 кВт на базі двигуна 4ЧН 7,6/8,0 - Тютюнник, Дмитро Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У кваліфікаційній роботі бакалавра спроектований автомобільний двигун потужністю 55 кВт (Режим максимального крутного моменту). Проведені розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок, розрахунок на міцність основних деталей двигуна. Покращення економічних та екологічних показників двигуна з іскровим запалюванням при організації розшарованого паливо-повітряного заряду. Розглянуто питання безпеки життєдіяльності на автопідприємстві і виконана техніко-економічна оцінка ефективності розробки.
Keywords: потужність; зменшення витрати палива; гібридний двигун; економічний ефект