Забезпечення контролю технічного стану вантажного автомобіля в умовах експлуатації засобами інтелектуальних транспортних систем - Журавльов, Олександр Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є підвищення ефективності технічної експлуатації вантажних автомобілів удосконаленням методу контролю його технічного стану в умовах експлуатації. Об’єктом дослідження є процес контролю технічного стану вантажного транспортного засобу в умовах експлуатації. Предметом дослідження є визначення шляхів оперативного контролю технічного стану вантажного автомобіля з причепом в умовах експлуатації. У першому розділі дипломної роботи виконано аналіз досліджень щодо методів контролю технічного стану автомобілів. У другому розділі показано яким чином здійснено удосконалення методу контролю технічного стану вантажного автомобіля і стану водія засобами ITS. Третій розділ присвячений перевірки методу оперативного контролю технічного стану автомобіля в умовах експлуатації.