Розробка технології покращення властивостей асфальтобетонних сумішей за рахунок використання природніх бітумів на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Яковенко, Олена (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі виконано огляд нормативних та літературних джерел, в яких розглядається вплив добавок природнього бітуму на стандартні показники якості дорожніх бітумів, а також фізико-механічні властивості та довговічність асфальтобетонів, виготовлених на цих в`яжучих. Розглянуто технологічні особливості модифікації дорожніх бітумів та приготування асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі (АБЗ). Виконано розрахунки: складів асфальтобетонних сумішей; потрібної продуктивності асфальтобетонного заводу; складського господарства заводу; техніко-економічних показників роботи заводу. Наведені заходи щодо захисту охорони праці та охорони навколишнього середовища під час роботи асфальтобетонного заводу.
Keywords: асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; асфальтобетонний завод; добавки; модифікація; природній бітум; бітум; охорона праці