Реалізація та дослідження пристосованості штучного інтелекту на прикладі відеоконтенту симулюючих авто-тренажерів - Камазін, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є способи класифікації та порівняння ігор з точки зору пристосування (ворожого) ШІ-NPC до гравця-людини. Метою дослідження є знайти зв’язок між складною адаптивністю ШІ в іграх та успіхом таких ігор серед гравців і критиків. Техніка дослідження передбачає ретельне дослідження штучного інтелекту у відеоіграх, з особливим акцентом на тому, наскільки поведінка NPC адаптується до взаємодії гравців. Дослідження призвело до створення системи категоризації ігор на основі складності систем контролю та їхньої здатності змінювати якіндивідуальну, так і колективну поведінку суперників. Крім того,досліджувався зв’язок між складністю гри та популярністю.
Keywords: штучний інтелект у відеосимуляторах; адаптивність в відеоіграх; адаптація персонажів